Persbericht: Alecto: vanaf april in de winkels!
» 28 maart 2016

Alecto de nieuwe adembenemende thriller van Xenia Kasper
Vergelding is slechts een kwestie van tijd


De spanning zindert door Alecto, de gloednieuwe zenuwenslopende thriller van Xenia Kasper. Intriges en verrassende gebeurtenissen volgen elkaar in turbo tempo op. Tegen het herkenbare decor van Amsterdam, Lisse, het Gooi en het Spaanse Denia probeert Maja van Tijl een even bizarre als complexe criminele puzzel te ontrafelen. Alecto verschijnt medio april in de boekhandels.

Als misdaadverslaggever van een populair televisieprogramma is Maja van Tijl een bekende verschijning, die met haar durf en unieke uitstraling ook menig mannenhart sneller laat kloppen. Haar onorthodoxe werkwijze is echter niet van risico's ontbloot en Maja komt dan ook geregeld in hachelijke situaties terecht. Wanneer haar zoon Bono wordt ontvoerd, ontdekt Maja een verband met de moordzaak op een bekende zanger. Deze vertolker van het levenslied blijkt tijdens met drank en drugs besprenkelde huisparty's een bedenkelijke seksuele reputatie hoog te houden. En hoe hij die wilde feesten financiert, is een mysterie...

Als er nog meer slachtoffers in de entertainmentbusiness vallen, staat Maja voor een raadsel. Samen met haar tv-team en de politie komt ze een tragische gebeurtenis uit het verleden op het spoor. In een race tegen de klok is het echter alleen Maja die oog in oog komt te staan met de wraakzuchtige dader.

Xenia Kasper schreef de succesvolle thrillers Chimaera, Ongeremd en Nemesis. Haar boeken werden onder andere in het Russisch vertaald. Xenia is manager en persagent van Linda de Mol, Bridget Maasland, Yolanthe Sneijder-Cabau en Do. Ze is van oorsprong Duitse, maar woont en werkt al jarenlang in Nederland.

Persbericht: Nemesis, de nieuwe thriller van Xenia Kasper
» 28 augustus 2014

Vandaag verschijnt de derde thriller van Xenia Kasper, de eerste die verschijnt bij haar nieuwe uitgever Luitingh-Sijthoff.

Maja van Tijl is misdaadverslaggever met een eigen televisieprogramma. Als ze terugkomt van een lange reis blijkt haar voicemail vol te staan met berichten van haar beste vriendin Tina. Zij is wanhopig omdat haar nichtje spoorloos is verdwenen en heeft Maja's hulp nodig.

Maja duikt meteen in de zaak en komt erachter dat er al eens eerder meisjes in het chique Gooi zijn verdwenen. Het wordt snel duidelijk dat alle verdwenen meisjes iets gemeen hebben. Te midden van prachtige villa's, succesvolle BN'ers en ambitieuze artsen probeert Maja achter het geheim van de rijke regio te komen.

De intriges en ontwikkelingen in Nemesis volgen elkaar in hoog tempo op en het verhaal vol moord, lust en gruwelijkheden boeit tot en met de choquerende ontknoping.

'Spannend tot aan het einde. Echt een pageturner.' – Will Koopman, regisseuse van Gooische Vrouwen

Xenia Kaspers eerste thriller Chimaera was direct na publicatie een succes en stond weken in de Bestseller 60. Daarna verscheen het meermaals herdrukte Ongeremd.

Xenia Kasper – Nemesis
Verschijningdatum: 28 augustus
ISBN: 978 90 218 0968 7
paperback / 352 blz.
Prijs: € 16,95
(tot 1 oktober, daarna € 19,95)
Ook verkrijgbaar als e-book: € 7,99
Auteursfoto: Roy Beusker

FAB Magazine
» 20 januari 2014

Mijn nieuwe boek laat nog even op zich wachten, maar jullie kunnen op de site van het nieuwe online magazine FAB al wel een aantal van mijn columns lezen! Momenteel staan er al drie van mijn artikeltjes online.

In mijn eerste column vertel ik over een in het water gevallen Sinterklaasintocht:
“Door een paar hoge golven begon het bootje gevaarlijk te wiebelen, maar Sint bleef staan, zwaaiend en zorgeloos. Helaas stopte mijn man met filmen om te kijken wat er gebeurde. Het was glashelder dat dit mis zou gaan, alle ouders zagen het gebeuren…”

Mijn tweede gaat over de Spaanse gebruiken op oudejaarsavond:
“In de laatste twaalf seconden moeten twaalf druiven, die staan voor de twaalf maanden van het komende jaar, gegeten worden.”

Mijn dochter Victoria is twee weken geleden voor haar werk naar Londen verhuisd en hieraan heb ik natuurlijk ook een column gewijd:
“Uiteindelijk stonden we met vier koffers – twee grote en twee kleine – en drie mega tassen op het vliegveld in Rotterdam. Normaliter vertrekken hiervandaan alleen zakelijke reizigers naar London City. Tijdens het inchecken trokken we veel aandacht: wie reist er met zoveel bagage vanaf Rotterdam?!”

Veel leesplezier!

Xenia Kasper stapt over naar Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
» 28 mei 2013

Vandaag tekende Xenia Kasper een contract voor haar nieuwe literaire thriller bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het feestelijke moment werd vastgelegd door de camera's van SBS Shownieuws en societyfotograaf Edwin Smulders.
Kasper, ook bekend als manager van sterren als Linda de Mol en Bridget Maasland, publiceerde eerder bij Mistral de zeer succesvolle thrillers Ongeremd en Chimeara, waar meer dan 40.000 exemplaren van werden verkocht.

Haar nieuwe thriller, met de werktitel Gooise lijken, staat gepland te verschijnen in voorjaar 2014. 'Ik ben zeer verheugd met deze nieuwe fase in mijn schijverschap,' zegt Kasper. 'Het is fantastisch om een uitgeverij te delen met auteurs als Stephen King, Mo Hayder en Dan Brown. Ik zie uit naar een zeer positieve samenwerking.'

Uitgever Tom Harmsen deelt dit enthousiasme: 'Toen ik uitgever was van Saskia Noort had ik Xenia al wel ontmoet, en ben haar altijd blijven volgen. Nu de kans ontstond om samen te werken, hebben we die gegrepen. Ze is begonnen aan een serie thrillers die zich afspeelt in het Nederlandse medialandschap, dat Kasper als insider goed kent en waar ze fantastisch over kan schrijven. Dat gecombineerd met haar gedrevenheid en status, geeft ons alle vertrouwen dat we haar samen naar een hoger commercieel plan kunnen brengen.'

Xenia op televisie
» 3 november 2012

Vanaf dinsdag 6 november ligt Xenia haar splinternieuwe thriller Ongeremd in de winkels! Daarom is Xenia op zondagavond 4 november om 17:25 uur bij Life 4 you te gast om alvast een tipje van de sluier van het verhaal op te lichten. Ook schuift Xenia op dinsdagochtend om 10:00 uur aan bij de dames van Koffietijd om de thriller te bespreken. Veel kijkplezier!

Met vakantie...
» 17 juli 2011